apr 9, 2020

Posted by in Mobil teknik | Kommentarer inaktiverade för Så rengör du mobiltelefonen

Så rengör du mobiltelefonen

Så rengör du mobiltelefonen

När tog du dig senast tid att rengöra din mobiltelefon? Ja, det var antagligen ett tag sen. Många människor jobber hårt för att ha så snygga och rena hem som möjligt, men glömmer en av de största bakteriesamlingarna som finns – mobilen. En smutsig mobiltelefon kan leda till ett flertal olika problem. Du kan t.ex. få problem med akne i ansiktet, men du kan (i värsta fall) även bli sjuk av bakterierna.

Vi vill naturligtvis att du ska hålla dig så frisk som möjligt och även att din mobil ska vara fräsch och hålla längre. Du använder din mobil varje dag och säkerligen flera gånger om dagen. Här nedan kan du därför läsa om hur du går tillväga för att rengöra mobilen på bästa sätt. Vem vet, kanske blir du till och med så duktig på rengöring av elektronik att du använder dig av en apputvecklare som Pija för att skapa din egen rengöringsapp!

Bästa mobilrengöringstipsen!

Undvik att använda tröjan – Ja, vi vet hur enkelt det är att snabbt “rengöra” mobilen genom att torka av den på tröjan. Visst ser skärmen renare ut, men sanningen är att du bara sprider runt bakterierna istället. Mobiltelefoner kan föra vidare bakterier och virus som orsaker magsjuka så väl som förkylningar. Dessutom kan även din tröja bli smutsig och full med bakterier i onödan. Måste du akut torka av skärmen är det bättre att använda sig av en servett.

Följ instruktionerna från tillverkaren – Alldeles för många ger sig in på egna rengöringsinstruktioner när det är dags att rengöra mobilen. Man kanske tar en våtservett som man hittat i väskan eller så drar man över mobilen med en alldeles för fuktig trasa. Se till att du följer de instruktioner för rengöring som du har fått av tillverkaren.

Mikrofibertrasa – En mikrofibertrasa är utmärkt att använda sig av när du vill rengöra mobilen eller andra prylar som är elektroniska. Använd lite rengöringsspray, men kom ihåg att du ska spraya på trasan och aldrig direkt på mobiltelefonen. Om du sprayar direkt på telefonen är risken stor att det blir alldeles för mycket väta, något som i sin tur kan leda till att din telefon går sönder.

Desinfektionsservetter – Desinfektionsservetter som är specifikt framtagna för skärmar är ett utmärkt alternativ för den som inte har tillgång till en rengöringsspray. Det är dock viktigt att du först säkerställer att ytan på mobilen kommer att klara av det. Desinfektionsservetter tar död på de allra flesta bakterier och virus som kan leta sig in och du får en telefon som känns ren och fräsch. Skulle det vara så att du har en äldre mobil med en knappsats så använd dig av tops. Topsen kan du doppa i lite rengöringsspray eller sprit innan du sätter igång, men kom ihåg att det inte ska droppa.

norwegianglow