aug 26, 2017

Posted by in Mobil teknik | Kommentarer inaktiverade för Samsung Galaxy S8

Samsung Galaxy S8

Samsungs modell S8 är den senaste mobiltelefonen i Galaxy-familjen; en serie som har tagit Samsung till den absoluta toppen av mobiltelefontillverkare. Att detta är en mycket bra mobil råder det inga tvivel om. S8:an vann nyligen det prestigefyllda priset Bästa Smartphone (EISA Awards) i konkurrens med många andra konkurrenter och telefonmodeller. Den är utrustad med en så kallad Infinity-skärm, vilket i korthet innebär att man får en större skärmyta utan att telefonen för den sakens skulle behöver vara större (och därmed klumpigare). Detta gör förstås att S8 känns smidigare än vissa konkurrenters produkter och det faktum att skärmen är 5,8 tum stor känns inte – menat på ett bra sätt. Dessutom är den mycket enkel att skriva och navigera med på skärmen.

Kameran på nya S8 måste också nämnas. Denna är utvecklad för att klara av alla typer av ljus, det vill säga inte enbart dagsljus. Med andra ord är den användbar i de allra flesta situationer, både dag som natt. Dessutom har båda kamerorna (huvudkameran och frontkameran) utvecklats ytterligare vad gäller både ljus och skärpa. Den så kallade Dual Pixel-sensorn ger ett blixtsnabbt fokus, för att ge bra bilder tagna i farten.

Galaxy S8 är utrustad med Samsungs nya processor, vilket innebär att allting fungerar med ett härligt flyt i användandet. Att växla mellan appar och att ladda batteriet går imponerande snabbt. Den här mobilen är också mycket säker; den är utrustad med både Iris-skanner och en avläsare för fingeravtryck. Här har man som användare möjlighet att välja metod för upplåsning. Dock är det bra att känna till att iris-skannern är uppåt 200 gånger mer säker än fingertrycksavläsaren. Önskar du kunna betala med din mobiltelefon så har Samsung S8 begåvats med tekniken Samsung Pay.

Ytterligare en viktig funktion hos nya S8 är att den är både damm- och vattentålig; den är vattentät ända ner till 1,5 meter.

norwegianglow