sep 26, 2017

Posted by in Mobil teknik | Kommentarer inaktiverade för Samsung Galaxy J3

Samsung Galaxy J3

Samsung Galaxy J3

För den som inte behöver ha det allra bästa vad gäller prestanda och funktioner, men ändå är ute efter en mycket kompetent mobiltelefon, kan Samsung Galaxy J3 vara ett intressant alternativ. Modellen har funnits i tidigare versioner, men den nya varianten som släpptes 2017 har uppdaterats på en rad olika punkter. Bland annat finns här nu en ny processor, uppdaterade kameror samt ett nytt operativsystem. Eftersom detta är en billigare variant av mobil jämfört med exempelvis Galaxy S8 har den inte den nya Infinity-skärmen men ändå en fullt kompetent SUPER AMOLED-skärm med storleken 5 tum. En sak är säker, här får du mycket mobil för pengarna!

Nya Galaxy J3 är inte helt olik storebror J5 till utseende; dock är denna något mjukare i linjerna. Baksidan på J3 är av metall, vilket ger ett lite mer exklusivt intryck än tidigare versioner. Skärmen är som vi redan nämnt på 5 tum och funkar utmärkt i alla lägen. Här har du HD-upplösning på 720 x 1280 vilket borgar för en god detaljrikedom i det innehåll som visas. Ljusstyrkan är mycket bra och fungerar väl även i dagsljus. Prestandan jämfört med tidigare versioner har även den blivit bättre tack vare den nya processorn i kombination med RAM-minnet på 2 GB. Androidversionen är Nougat. J3:ans interna lagring har blivit 16 GB, där det endast var hälften i förra versionen. Genom att skaffa ett minneskort kan detta självklart utökas rejält.

Kameran är som sagt också uppdaterad, från tidigare 8 megapixlar till hela 13 megapixlar, vilket kombinerat med en större bländare ger bättre bilder i situationer där ljuset är svagt. Nu kan du också filma i full HD (1080p) med båda kamerorna! Dock är frontkameran oförändrad vad gäller upplösningen, men 5 megapixel borde räcka till för de flesta behov. Dessutom finns en LED-blixt även i fronten. En toppenmobil för sitt pris? Tveklöst!

norwegianglow