sep 14, 2019

Posted by in Mobil teknik | Kommentarer inaktiverade för Mobiltelefonen – din vän på resan

Mobiltelefonen – din vän på resan

Mobiltelefonen – din vän på resan

De flesta tar med mobiltelefonen överallt och då självklart också på resan. Men som alltid vid resor finns det mycket att tänka på och det gäller naturligtvis också din mobiltelefon.

Pass, plånbok, mobil och laddare

Om du ska ut och resa finns det några saker som du alltid måste ta med. Förutom kläder och necessär, så behöver du passet, plånboken, mobilen och mobilladdaren. Tänk på att förnya ditt pass i god tid om det har gått ut eller är på väg att gå ut. I många länder, även inom EU, gäller inte svenskt körkort som ID, utan endast passet. Det är många som använder mobilskalet som plånbok då det är enkelt och smidigt. Det som är problematiskt med att ha alla betalkort tillsammans med mobilen är att om du blir rånad eller tappar bort mobilen, så står du väldigt strandad. Se till att alltid lämna ett betalkort på hotellrummet och att också ha lite kontanter på dig – särskilt då cash is king i många länder.

Om du inte har ett bra skal till din mobil kan det vara klokt att köpa ett inför resan, särskilt om du kommer att vara mycket vid stranden eller i naturen. När du skyddar mobilen, d.v.s. din kamera, blir dina kort och filmer mycket bättre. Innan du reser utomlands bör du också ta reda på vilket slags kontaktuttag som används i landet. I de flesta europeiska länder använder man samma slags uttag som i Sverige, men i Storbritannien används ett annat slags kontaktuttag. Detsamma gäller i USA. Det är också alltid bra att ha extra laddare med på resan och du hittar prisvärda mobilladdare hos teknikdelar.se, glöm inte heller att köpa en bra reseadapter, så kan du ladda mobilen oavsett land!

Hotell och karta

Om du planerar att resa runt finns det flera appar för att enkelt hitta hotell, vandrarhem eller Bn’B. På de flesta appar kan du ordna boendena utifrån både pris, avstånd och omdömen. När du letar boende på resan är det lätt att falla i prisfällan och boka billigaste hotellet en bit från centrum och tro att du gjort en bra affär. Men, att bo långt ifrån centrum kan faktiskt bli dyrare, trots att boendet är billigare. Du ska dels ta dig till och från centrum med kollektivtrafik, vilket kostar både pengar och tid; dels måste du stanna kvar i centrum hela dagen, utan att ha något ställe att kunna vila dig på. Det innebär att det lätt blir både dyrare mat och fika. Om du bor mer centralt kan du gå till ditt rum på eftermiddagen, vila och fräscha upp dig, och sedan vara pigg för kvällen!

Om det blir dyrt att vara uppkopplad under resan, kan du ändå använda mobilen som karta. Använd Wifi på hotellet och leta upp bra vägar för att komma till dina mål, på google maps eller liknande tjänst. Ta sedan kort på de olika vägarna, så kan du under dagen ta upp mobilen, titta på dina kort och enkelt hitta rätt gata på resmålet!

norwegianglow