mar 26, 2017

Posted by in Mobil teknik | Kommentarer inaktiverade för Meizu Pro 6

Meizu Pro 6

Meizu Pro 6

I takt med att försäljningen av mobiltelefoner ökar skapas det utrymme för fler aktörer på marknaden. Detta har det kinesiska bolaget Meizu tagit vara på och har gett sig in på marknaden med mobiltelefoner som har riktigt bra specifikationer och till konkurrenskraftiga priser. En av de modeller som märket lanserat heter kort och gott Pro 6, som har imponerande prestanda på flera sätt. Chippet i Pro 6 har hela 10 st. processorkärnor, något som kallas deca core om man använder rent tekniska termer. Här hittar man också så mycket som 4 GB i RAM-minne (arbetsminne), vilket absolut ska räcka till för de flesta förekommande spelen och apparna. Skärmen är av Super Amoled-typ och bjuder på full HD upplösning på en 5,2 tum stor yta. Lagringsutrymmet består antingen av 32 GB eller 64 GB beroende på modell. Värt att notera är att Pro 6 inte har någon plats för minneskort, vilket förstås kan kännas lite begränsat för den som gärna lagrar mycket information eller installerar väldigt mycket appar på sin mobiltelefon.

Kameran imponerar stort, denna är från Sony och kan generera bilder i hela 21 megapixel. Dessutom har den ett mycket snabbt autofokus, endast 0,7 sekunder. Till skillnad från många andra lurar från konkurrenterna har Pro 6 kameran helt inbyggd i mobilens skal, man slipper med andra ord den ibland mycket irriterande kamerabulan som finns på vissa modeller. Meizu Pro 6 är en ganska tunn telefon, då den är endast drygt 7 millimeter tjock. Med andra ord är den mycket smidig att ha i fickan. Pro 6 har också en variant av Apples 3D Touch, det vill säga tryckkänslig skärm, men här kallas tekniken 3D Press.

Ja, Pro 6 från Meizu imponerar stort och inte minst priset som ligger en bra bit (flera tusen) under Apple samt en komfortabel bit under mobilerna från exempelvis Samsung och LG.

norwegianglow