okt 20, 2017

Posted by in Mobil teknik | Kommentarer inaktiverade för iPhone X

iPhone X

iPhone X

Att det finns en hype kring Apples produkter är väl knappast någon nyhet. Ända sedan bolaget introducerade sin monsterhit iPhone har den varit ofantligt populär i alla tänkbara skepnader och kulörer. Detta har ingalunda avtagit, snarare tvärtom. Apples mobiltelefoner är dyra, detta råder det inga tvivel om. Det är ett typexempel på den typ av produkt som säljer trots lågkonjunkturer och allmän prismedvetenhet. Apple och iPhone är en image, en livsstil som ger människor en viss identitet. Av den anledningen fortsätter iPhone i dess olika skepnader att sälja stort.

Det senaste flaggskeppet från Apple kallas lite mystiskt för iPhone X. Bara namnet antyder att detta är en väldigt speciell telefon. Det bör den vara också, eftersom den trots allt kostar drygt 10 000 kr i inköp. Apple säger att “du har aldrig sett något liknande” och man måste säga att de är bra på att bygga upp sin hype. Nåväl. Nya iPhone X kommer med en 5,8 tums skärm som använder den så kallade Retina-tekniken. Modellen har extra starkt glas så att den ska kunna tåla stötar bättre (tack för det) och är dessutom utrustad med ett rostfritt stålband. Den är också byggd för att kunna stå emot både damm och vatten.

Kameran är inte bara en kamera utan två, 12 megapixel och dubbel optisk bildstabilisering ska möjliggöra lyckade bilder i alla situationer – särskilt i svagare ljus. Frontkameran har den senaste tekniken TrueDepth och porträttljus, som ska ge extra lyckade selfies för den som är intresserad av detta. Din iPhone X låser du upp med hjälp av ansiktsigenkänning, som är en motsvarighet till iris-skannern som finns på exempelvis Samsungs senaste modeller. Processorn är av allra senaste sort, A11 Bionioc ska vara det mäktigaste hittills som Apple kommit med och fungerar särskilt bra när du spelar de nyaste och mest avancerade spelen.

norwegianglow