okt 20, 2017

Posted by in Mobil teknik | Kommentarer inaktiverade för iPhone 8 Plus

iPhone 8 Plus

iPhone 8 Plus

Den som inte vill pytsa ut riktigt så mycket pengar för en mobiltelefon som 10 000 kr, det vill säga så mycket som nya iPhone X kostar, men som inte räds att lägga ut nästan lika mycket – ja, då kan det vara en idé att kasta ett öga på iPhone 8 Plus. Den här modellen får man vanligen för en dryg tusenlapp under priset för en iPhone X och det är en riktigt kompetent enhet som räcker till för de allra flesta mobilanvändare. Den image som iPhone och Apple ger får man i alla fall, så är det detta man är ute efter räcker det definitivt med en “vanlig” iPhone 8.

iPhone 8 Plus har en något mindre skärm än X; denna är på 5,5 tum istället för 5,8 tum. Dock är tekniken densamma eftersom Retina-skärm används även på denna modell. Här hittar man också det starka nya glaset i kombination med aluminiumbandet – som enligt Apple har samma kvalitet som rymdindustrin använder. Den här modellen står emot både damm och vatten, precis som sitt större syskon. Kamerorna är också desamma, med 12 megapixel i upplösning och de nya funktionerna för porträttläge, som förbättrar ljuset i bilderna avsevärt. Självklart finns här också det som Apple kallar True Tone.

Processorn, A11 Bionic, är också densamma som i X-modellen. Den här processorn lämpar sig utmärkt för den som gillar att spela spel på sin mobil, eftersom den stöder AR (Argumented Reality) och därmed gör spelen och apparna mycket mer levande och spännande.

Överhuvudtaget är det inte så mycket som skiljer iPhone X och iPhone 8 Plus, mer än en något större skärm på X. Man kan då förstås fråga sig varför man skulle satsa på den dyrare modellen. Dock är inte prisskillnaden så särskilt stor; lägger man 9 000 eller 10 000 kr på en mobiltelefon kanske det inte spelar någon större roll.

norwegianglow