okt 20, 2017

Posted by in Mobil teknik | Kommentarer inaktiverade för iPhone 7

iPhone 7

iPhone 7

Det där med mobiltelefoner är inte helt lätt; att hitta den rätta varianten till ett överkomligt pris kan vara lite trixigt. Detta gäller i synnerhet mobiltelefoner som kommer från Apple, det vill säga iPhone i alla dess former och skepnader. Det här är en erkänt dyr variant av mobil som till mycket stor del säljer på design och image. Det är många som fastnar för iPhone på grund av både form och kulör, samt på grund av att det finns så många olika appar och spel att ladda ner. Men om man inte har råd med nya iPhone X eller ens iPhone 8, men ändå vill ha en Apple-produkt, vad ska man då hitta på? Alternativet i det här läget heter iPhone 7, det vill säga den modell som kom före iPhone 8. Den här modellen är visserligen inte lika “up to date” som den nyare varianterna, men en prisskillnad på 2 – 3 000 kr kan förlåta detta.

iPhone 7 är en utmärkt mobil, som faktiskt i mångt och mycket delar kamerasystem med de senaste modellerna. Kameran är på 12 megapixel, vilket innebar en stor förbättring jämfört med iPhone 6. Skärmen är en Retima-skärm på 4,7 tum, jämfört med 5,3 tum på iPhone 8 och 5,8 tum på iPhone X. Här kan du se HD-innehåll utan problem och färghanteringen slår många konkurrenter på fingrarna. Jämfört med iPhone 6 har 7:an för första gången fått stereohögtalare, vilket tillåter en mycket högre volym än tidigare.

Prestandamässigt fungerar iPhone 7 utmärkt. Den har processorn A10 Fusion som både sparar på batteriet när så är möjligt och ökar processorkraften när detta behövs. Spel och appar är absolut inga problem för iPhone 7, den räcker till för de allra flesta uppgifter. Dessutom tål den vatten och damm, om än med vissa begränsningar och inte lika avancerat som på de senaste modellerna.

norwegianglow