feb 13, 2020

Posted by in Mobil teknik | Kommentarer inaktiverade för Fördelar med att arbeta i mobilen

Fördelar med att arbeta i mobilen

Fördelar med att arbeta i mobilen

Det där med att sitta stilla på ett kontor och arbeta börjar bli mer och mer förläget. Kontorsarbete förekommer fortfarande men det ser helt annorlunda ut i dag jämfört med för bara några år sedan. I dag kan mycket av arbetet göras i en mobiltelefon och det är både smidigt och smart. Men vilka fördelar finns det egentligen med att arbeta i mobiltelefonen och vad krävs för att det ska fungera?

Vad behövs för att du ska kunna arbeta i din mobil?

En sak som ofta är ett krav för att man ska kunna arbeta är en internetanslutning. Sitter man på ett kontor kommer den ofta via ett WiFi eller genom fiberuppkoppling. Med ett mobilt bredband från Hallon kan du arbeta precis var som helst och en stor fördel är att de mobila bredbanden har täckning i stort sett överallt i Sverige. Det ger dig en enorm frihet. Tillsammans med mobiltelefonens minimala format kan du enkelt arbeta precis på den plats som passar dig, när du vill eller behöver.

Du behöver också en mobiltelefon med tillräckligt bra prestanda. Den måste klara av att hantera de program du använder i arbetet. Med dagens smartphones borde det inte vara något problem. Det är också en fördel om mobiltelefonens skärm är lite större. Då blir det enklare att läsa, skriva och granska olika saker.

Frihet att arbeta var du vill

En nackdel med att sitta på ett kontor är att man blir väldigt låst. Man kan inte röra på sig lika mycket och stillasittandet är ett faktum. Det kan leda till ledvärk, övervikt och mycket annat. När du arbetar genom din mobiltelefon kan du göra det var du än befinner dig. Du kan göra kortare arbetsuppgifter i mataffärens kö, du kan lyssna på föreläsningar när du klipper gräset eller kanske ta ett telefonmöte på promenaden. Dessutom kan du välja om du vill stå, sitta eller rent av ligga ner när du arbetar. Det rekommenderas av Arbetsmiljöverket att arbetsställningen varieras och det möjliggörs genom arbete via mobiltelefonen.

En annan fördel är att du också kan arbeta hemma om du känner dig lite småsjuk och inte vill riskera att smitta andra på din arbetsplats. Dessutom behöver du inte vara lika orolig att komma efter som om du haft alla arbetsuppgifter på kontoret.

Friare arbetstider

På ett kontor gäller ofta fasta arbetstider. Det kan i vissa fall vara bra, speciellt för personer som inte har så bra disciplin. Men om du är van att ta ansvar är det antagligen bara skönt att kunna arbeta lite friare. Om du till exempel har planerat in ett besök hos tandläkaren kan du när du arbetar via din mobiltelefon enkelt arbeta ifatt innan eller efter besöket. Du behöver alltså inte ta ledigt och stressa tillbaka till en arbetsplats.

norwegianglow